homeBij u op locatie: In heel Nederland
phone+31 (0)6 - 480 18 420 emailinfo@zen-fire.nl

Home > Personal training

Personal training

Core Stability Training op de werkplek door een personal trainer

Personal training

Voorkom rugklachten en andere problemen van zittend werk door personal training! Veel mensen leven een zittend bestaan. Op het werk zitten ze achter hun bureau, zittend achter het stuur gaan ze weer naar huis alwaar ze op de bank neerploffen.

Zen-fire biedt personal training waarmee we uw medewerkers op een onverwachte wijze uitdagen om in beweging te komen. Korte oefeningen tijdens het werk stimuleren de bloedsomloop en hebben een ontspannend effect op lichaam en geest. De personal trainer bezoekt de werkplek, om met uw medewerkers ‘Core Stability Training’ te doen.

Core Stability (rompstabiliteit) is een combinatie van spierbalans en spierkracht rondom de kern van het lichaam: het bekken en de heupen. Een stabiele kern vormt de basis van een krachtige en stabiele lichaamshouding waar de werknemers in het dagelijks leven veel baat bij hebben.

De training duurt slechts 20 minuten en wordt op de werkplek gedaan. Werknemers worden zich door deze training bewust van een correcte houding achter het bureau en versterken de kern van hun lichaam.

Wat kunt u verwachten bij een Core Stability Training?

Core Stability Training is een korte training op wellnessballen. Het voordeel van deze oefeningen op de wellnessbal is, dat men bewust wordt van een correcte houding achter het bureau, waarbij op een rustige, doeltreffende manier de medewerker: ‘Het oefenen van de stabiliteit van de kern van het lichaam’ wordt geleerd.

De kern van het lichaam kunnen we in het geval van bewegingen interpreteren als: ‘De basis van waaruit bewegingen plaatsvinden’.

De duur is slechts 20 minuten en heeft een gunstig effect als deze met enige regelmaat wordt gegeven. Sportkleding is niet nodig, enigszins comfortabele kleding is voldoende.

De training wordt uitsluitend door erkende trainers gegeven.

Korte oefeningen tijdens het werk stimuleren de bloedsomloop en hebben een ontspannend effect op lichaam en geest