homeBij u op locatie: In heel Nederland
phone+31 (0)6 - 480 18 420 emailinfo@zen-fire.nl
Home > Werkplekadvies

Werkplekadvies

Deskundig en persoonlijk advies bij preventie en oplossen van (fysieke) gezondheidsklachten

Werkplekadvies

De werkplekinrichting, op kantoor en thuis is van groot belang. Een goede en veilige werkplek en de juiste werkgewoonten bevorderen de productiviteit en verminderen de kans op verzuim.

Iedere medewerker heeft te maken met lichamelijke inspanning en mogelijke risico’s. De werkzaamheden en daarmee de risico’s verschillen: intensief repeterende werkzaamheden, langdurig achter een beeldscherm zitten. Een ergonomische en veilige werkomgeving reduceert de kans op verzuim. Gezond, veilig en plezierig werken zijn aspecten om de werknemers, gedurende een steeds langer werkzaam leven, tevreden te houden.

Een gezonde en veilige werkplek draagt bij aan de werknemerstevredenheid, productiviteit, bedrijfscontinuïteit

Mogelijke risico’s voor werknemers

  • fysieke overbelasting aan rug, armen en schouders
  • te weinig bewegen of te lang zitten
  • verkeerd of verkeerd ingesteld meubilair (bureaustoel, bureauhoogte)
  • positie van apparatuur (beeldscherm)
  • lichaamshouding en werktechnieken
Deze risico’s kunnen ook nadelig zijn voor de bedrijfsvoering: ziekteverzuim, productiviteitsverlies, toenemende werkdruk bij collega’s.

Een gezonde en veilige werkplek draagt bij aan de werknemerstevredenheid, productiviteit, bedrijfscontinuïteit (duurzame inzetbaarheid).

Werkplekadvies in praktijk

Zen-Fire maakt een analyse van de huidige situatie: werkplek, werkgewoonten en werktaken. Mogelijke risico’s en knelpunten voor de medewerkers worden in kaart gebracht. Daarop volgt een advies met praktische oplossingen en adviezen over het instellen van de werkplek en het verbeteren van de werkgewoonten.
En tips om toekomstige knelpunten te beperken zodat medewerkers hun arbeidskracht efficiënt en effectief voor het werk blijven inzetten. Individueel kunnen we per medewerker het kantoormeubilair instelling advies geven, zodat de medewerker bij een flexibele werkplek zijn kantoor inrichting zelf kan inrichten.

Zen-Fire® verzorgt deskundig en persoonlijk advies bij preventie en oplossen van (fysieke) gezondheidsklachten. Wij werken daarbij samen met gerenommeerde partners.